Sähköinen työajanseuranta on helppoa ja luotettavaa: esittelyssä sähköinen tuntilappu

 Työajanseuranta perinteisellä tuntilappumallilla on kuormittava ja epäluotettava pakote jokaiselle työnantajalle. Siirtämällä lappurallin sähköiseen työajanseurantaan voit unohtaa puutteelliset tuntilaput, epäselvän käsialan tulkinnan ja tietojen vaivalloisen siirtämisen paperilta sähköiseen muotoon.

Sähköinen tuntilappu on nykyaikainen työajanseurantaa sekä projektinhallintaa tehostava vaihtoehto perinteisille paperisille tuntilapuille ja muille työajan kirjaustavoille.

 • Miksi työaikaa tulee seurata?
 • Miksi sähköinen tuntilappu on paras vaihtoehto yritykselleni?
 • Miksi Takamäki Yhtiöt on oikea valinta yhteistyökumppaniksemme?

Ota rohkeasti yhteyttä tai jatka lukemista, niin kerromme miksi!

Miksi työaikaa tulee seurata?

Työaikalaki on velvoittanut työnantajaa seuraamaan työntekijöidensä työaikaa vuodesta 1996 lähtien

Työajanseurannan tarkoituksena on valvoa toteutunutta työaikaa niin yrityksen kuin työntekijän eduksi. Työaikaa seuraamalla yritys pystyy vertaamaan käytettyä työaikaa toteutuneisiin tuloksiin ja sen myötä laskemaan työvoiman kannattavuutta. Nykyaikana usea työ on myös hyvin projektiluontoista, jolloin tarkka projektikohtainen työajanseuranta on avainasemassa työtehon ja työn kannattavuuden saavuttamiseksi.

Työntekijän etuja työajanseurannassa ovat puolestaan ylityötuntien dokumentointi ja tuntipalkkaisilla työntekijöillä myös oman tulotasonsa ennakointi. Ihannetilanteessa työaikaa seuraamalla pystytään myös ennaltaehkäisemään tunnollisten työntekijöiden uupumista liiallisen työmäärän vuoksi.

Työaikalaki velvoittaa työnantajaa pitämään kirjaa jokaisesta toteutuneesta työtunnista sekä niistä maksetuista korvauksista eriteltynä henkilöittäin. Toteutuneet työtunnit tulee voida osoittaa tarkasta ja henkilöittäin, sillä työsuojeluviranomainen voi toteuttaa tarkastuksen milloin tahansa. Myös työntekijällä on oikeus seurata tarkasti toteutunutta työaikaa, oman työajan hallintaa sekä siitä maksettua korvausta. Sähköinen työajanseuranta mahdollistaa työtuntien seurannan esimerkiksi puhelimella, mikäli käytössä on puhelinsovellus.

Miksi vaihtaa sähköiseen työajanseurantaan ja sähköiseen tuntilappuun?

Sähköinen tuntilappu mahdollistaa tarkan ja luotettavan työajanseurannan, sekä urakoitsijoiden tuntien ja kulujen hyväksymisen. Työaika voidaan kirjata vaivattomasti esimerkiksi mobiililaitteella tai tietokoneella, sijainnista riippumatta. Sähköisellä tuntilapulla sekä työnantaja että työntekijä tai urakoitsija pystyvät reaaliaikaisesti seuraamaan toteutuneita työtunteja, eikä työajanseuranta jätä tulkitsemisen varaa.

Sähköisen tuntilapun suurin hyöty on, että työajanseuranta tapahtuu samassa järjestelmässä, jossa projektit ja tehtävät ovat. Tästä syntyy hyötyä perinteisten työsuhteiden lisäksi myös urakkasopimuksissa: sähköinen tuntilappu varmistaa, että urakoitsijat laskuttavat vain puitesopimuksessa sovittuja kuluja ja sinun hyväksymiäsi kuluja.

Sähköinen tuntilappu mahdollistaa reaaliaikaisen projektinhallinnan, sekä esimerkiksi projektien tuottavuuden, laskutusasteen ja projekteihin käytetyn ajan seuraamisen. Projektikohtainen työajanseuranta varmistaa, että pystyt reagoimaan nopeasti esimerkiksi projektin kannattavuuteen ja tekemään tarvittavia muutoksia välittömästi.

Sähköinen tuntilappu vastaa myös muuttuviin työelämän tarpeisiin. Sähköisellä tuntilapulla työaikaa voidaan seurata ja kirjata riippumatta työpisteen fyysisestä sijainnista. Työtuntien kirjaus onnistuu vaivattomasti niin työmaalla, autossa kuin asiakkaan luona – aina taskussa kulkevan matkapuhelimen kautta! Kätevä, sähköinen työajanseuranta mahdollistaa myös työntekijälle itselleen paremman työajan hallinnan.

Sekä hyväksytyt työtunnit että matka- ja kulukorvaukset voidaan helposti siirtää sähköisen tuntilapun ohjelmiston kautta suoraan palkanlaskentaan tai laskutukseen.

Sähköinen työajanseuranta säästää sekä aikaasi että rahojasi!

Sähköisen tuntilapun edut

Työajanseuranta sähköisellä tuntilapulla tuo useita erilaisia etuja – niin työnantajalle kuin työntekijälle.

Sähköisen tuntilapun etuja ja hyötyjä ovat esimerkiksi:

 • Tarkkuus
  Kiinteä leimauslaite tai mobiilileimaus osoittavat minuutilleen toteutuneen työajan.
 • Luotettavuus
  Tarkkuuden lisäksi sähköinen tuntilippu on myös luotettava kirjaustapa, sillä kaikki tiedot pysyvät tallessa siirtyessään välittömästi ja automaattisesti sähköiseen järjestelmään. Sähköistä tuntilappua ei myöskään pääse koira syömään tai pesukone tuhoamaan!
 • Turvallisuus
  Sähköiseen tuntilappuun tiedot ovat säilötty asianmukaisesti ja luotettavasti yksityisyydensuojan mukaisesti. Sähköiset tuntilaput eivät myöskään ole enää koskaan hukassa, vaan työajanseuranta on aina siellä missä matkapuhelinkin.
 • Vaivattomuus
  Sähköisen tuntilapun käyttäminen on huomattavasti vaivattomampaa kuin paperisen tuntilapun käyttö. Paperiseen tuntilappuun merkityt työn alkamis- ja päättymisajat ovat aina yksittäisen henkilön muistin ja pyöristyksien varassa. Lisäksi tuntien kirjaaminen paperiseen tuntilappuun kirjaaminen unohtuu helposti. Ja mihinkäs se paperinen tuntilappu taas onkaan kadonnut…
 • Liikkuvuus
  Sähköisen tuntilapun käyttö ja seuranta onnistuu helposti myös silloin, kun työntekijä tekee töitä useassa toimipaikassa tai työhön sisältyy paljon liikkumista. Työaikaa voidaan seurata sähköisellä tuntilapulla myös yksilöllisesti eri toimipaikkojen välillä.
 • Läpinäkyvyys
  Sähköisellä tuntilapulla työntekijä pysyy reaaliaikaisesti perillä toteutuneista työtunneistaan sekä niistä maksetuista korvauksista, ylityötunneistaan, vuosilomistaan ja poissaoloistaan. Uraktoisijoiden kohdalla sähköinen tuntilappu mahdollistaa puolestaan kulujen ja tuntien laskuttamisen vain hyväksytysti ja puitesopimuksen mukaisesti.
 • Ajan säästö
  Sähköinen työajanseuranta säästää työntekijän aikaa, kun työajan voi kirjata välittömästi paikan päällä eikä tuntilappua tarvitse erikseen toimittaa työnantajalle. Työnantaja puolestaan säästää aikaa, kun kaikkien työntekijöiden työajanseuranatiedot ovat yhdessä paikassa, jo valmiiksi sähköisessä muodossa, josta ne voidaan helposti välittää esimerkiksi palkanlaskentaan. Ja kyllähän jokainen yrittäjä sen tietää; säästetty aika tarkoittaa säästettyä rahaa.
 • Ympäristöystävällisyys
  Sähköinen tuntilappu tekee paperivuorista ja tulostinmusteen järjettömästä kulutuksesta lopun!
 • Kokonaisvaltainen projektinhallinta
  Sähköinen työajanseuranta tukee kokonaisvaltaisesti projektinhallintaa. Projektiin käytettyä aikaa pystytään seuraamaan reaaliajassa, joten aikataulua pystytään tarvittaessa muuttamaan nopeasti. Työaikaa voidaan myös seurata projektikohtaisesti, mikä tukee esimerkiksi projektin kannattavuuden laskentaa.

Miksi valita Takamäki Yhtiöt yhteistyökumppaniksi?

Takamäki Yhtiöt on jo vuonna 1991 perustettu sovellusyritys ja verkkopalveluiden tuottaja. Pitkä toimintahistoria ja pysyvät asiakkuudet osoittavat, että Takamäki Yhtiöt on luotettava ja joustava yhteistyökumppani.

Meille kaikkein tärkeintä on korkea asiakastyytyväisyys. Kehitämme ja tuotteistamme eri toimialoille yksilöityjä ohjelmistoja, sekä toteutamme räätälöityjä, asiakkaan tarpeita vastaavia ohjelmistoratkaisuja eri alojen yritysten tarpeisiin.

Kaiken toimintamme perustana ovat asiakkaan liiketoimintaprosessin ymmärtäminen sekä projektien saattaminen valmiiksi sovitussa aikataulussa ja budjetissa. Toimintaperiaatteemme ansiosta olemme synnyttäneet pysyviä ja jatkuvia kumppanuuksia asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Meihin luottavat niin pienet kuin suuret eri toimialojen yritykset, esimerkiksi Finnair, Finavia, Neste, Sievitalo, Hartela, Consti, Metsä Group ja Ilmatieteen Laitos.

Sähköinen tuntilappumme on osa Takamäki Site Manager työnjohdon toiminnanohjauspalvelua. Site Managerilla hoituu työajanseurannan lisäksi myös kulunvalvonta, lupien ja työturvallisuuden seuranta, sekä raportointi ja ilmoitukset. Site Manager on helposti integroitavissa myös muihin järjestelmiin, jolloin työmaalla kerättyä tietoa voidaan hyödyntää koko organisaatiossa – niin johdossa kuin projektinhallinnassa.

Takamäki Site Manager tehostaa kaikkia liiketoimintaprosessejasi ja luo yrityksellesi edistykselliset mahdollisuudet reaaliaikaiseen projektinhallintaan!

Otamme vastaan haasteita, jotka saattavat muista tuntua mahdottomilta.

Asiakkaamme ovat kehuneet meitä mm. ketteryydestä, innovatiivisuudesta, asiakaslähtöisyydestä ja ohjelmistojemme helppokäyttöisyydestä.

Lue asiakkaidemme kokemuksia SITE Managerista:

”SITE Manager helpottaa dokumenttien hallintaa ja tuntikirjanpitoa. Stora Enson tehtailla arki on helpottunut, kun papereista on päästy eroon ja tärkeät tiedot on saatu koottua yhden järjestelmän alle.”
– Erno Pyykkönen, ostopäällikkö, Efora Oy

”Yhteistyömme on ollut tiivistä jo pitkään, koska Takamäki Yhtiöt huomioi ja reagoi joustavasti muuttuviin tarpeisiimme. SITE Managerin avulla työmaat ovat huomattavasti turvallisempia ja niiden velvoitteita voidaan seurata reaaliajassa. Takamäki on mielestäni poikkeuksellisen hyvin oivaltanut sen, että kehitystyötä täytyy tehdä yhdessä päätoteuttajien ja rakennusliikkeiden kanssa.”
– Jari Pulkkinen, IT- ja turvallisuuspäällikkö, Fira Oy

”SITE Managerin avulla työskentely rakennustyömailla helpottuu oleellisesti. Voin suositella Site Manageria sen helppokäyttöisyyden ja aikaa säästävien ominaisuuksien takia.”
– Joonas Hilakari, työnjohtaja, Ojarannan Rakennus Oy

”Takamäki Yhtiöt on toteuttanut meille useita järjestelmäkehitys- ja integraatioprojekteja. Takamäkeen on voinut luottaa haastavissakin projekteissamme.”
– Elina Kalliokoski, projektipäällikkö, Finavia

 

Jäikö jokin askarruttamaan?

Vai siirrytäänkö heti yhdessä nykyaikaiseen sähköiseen työajanseurantaan?

Sähköisellä työnajanseurannalla ja tuntilapulla on monia etuja, joista myös sinun yrityksesi voi hyötyä merkittävästi.

Tarjoamme kokonaisvaltaista palvelua yrityksen liiketoiminnan sähköistämiseen. Tuemme muutosprosessia ja ohjelmistojen käyttöönottoa aivan alkumetreiltä siihen asti, että saatte ohjelmistot sujuvasti osaksi arkeanne.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tiedustele juuri sinun yrityksesi tarpeita vastaavista sähköisistä tuntilapuista ja muista sähköisen liiketoiminnan ohjelmistoista. Vastaamme mielellämme kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin ja opastamme sähköiseen tuntilappuun siirtymisessä.

Tilaa esittely ja 30 päivän ilmainen kokeilu

WhatsApp