ÄKI biotuotetehdas

Kuva: Metsä Group

 

Site Manager helpottaa ulkoisen työvoiman hallintaa Metsä Fibren tehtailla ja hankkeissa. Tiivis yhteistyö Takamäen kanssa alkoi Metsä Fibren yksiköissä jo vuonna 2014. Metsä Fibren tehtaiden ulkoisen työvoiman hallinnan parissa työskentelevät Botnia Mill Servicen työntekijät kertovat nyt omia kokemuksiaan Site Managerin käytöstä ja sen tuomista eduista.

 

Oy Botnia Mill Service Ab tai tuttavallisemmin BMS on erikoistunut metsäteollisuuden käynnissäpito-, käyttövarmuus-, asennus- ja korjaamopalveluihin ja vastaa Metsä Fibren kaikkien sellutehtaiden kokonaisvaltaisesta prosessikunnossapidosta. Kausittaisesta vuosihuoltoseisokkien työvoiman hallinnasta alkunsa saanut yhteistyö on vuosien kehitystyön tuloksena laajentunut kattamaan ympärivuotista harmaan talouden torjuntaa ja ulkoisen työvoiman hallintaa Metsä Fibren tehtailla.

 

Tehokkaampaa urakoitsijoiden hallintaa

 

Site Managerin avulla pystymme tehokkaasti varmistamaan työntekijöiden työskentelyoikeuden, hallitsemaan työmaiden kulunvalvontaa ja ajoneuvolupia sekä valvomaan urakoitsijoiden tilaajavastuulain mukaisten dokumenttien oikeellisuutta ja voimassaoloa”, Botnia Mill Servicen kunnossapitovastaava Minna Aksila kertoo.

 

Uuden ohjelmiston myötä toimistotyö on helpottunut ja excelien sekä paperien pyörittelystä on päästy eroon. Urakoitsijoiden hallintaan on aiemmin liittynyt paljon manuaalista tietojen syöttöä ja tähänkin Site Manager on tarjonnut ratkaisun. Myös helppokäyttöiset viestintätyökalut saavat kiitosta.

Site Managerilla voi kätevästi lähettää kohdennettuja sähköposti- ja tekstiviestejä esimerkiksi kaikille alueella työskenteleville tai pelkästään työnjohtajille ja sopimusyhteyshenkilöille vuosihuoltoseisokkien aikana. Tämä on erittäin näppärä ominaisuus, joka auttaa meitä tavoittamaan oikeat henkilöt mahdollisimman nopeasti.”, Botnia Mill Servicen toimistoassistentti Marja Piitulainen toteaa.

 

Toimittajien tietojen hallinta on myös helpottunut, kun Valttikortin käyttö otettiin osaksi järjestelmää. Uudistuksen myötä tarvittavat henkilötiedot löytyvät Site Managerista Valttikortin numerolla ja lisäksi kulkulupien luominen helpottuu, kun kulkutunnisteena voidaan käyttää Valttikortin numeroa.

 

Yhdessä kohti parempia turvallisuusprosesseja

 

“Kehitysideoihin on Takamäellä reagoitu herkästi ja olemme saaneet ideoitamme todella hienosti eteenpäin. Viimeisimpänä uudistuksena saimme ajantasaiset työntekijän turvallisuusperehdytystiedot linkitettyä osaksi henkilöhyväksyntäprosessia. Nyt meidän ei enää tarvitse loikkia eri järjestelmien välillä varmistamassa, että perehdytykset on jo suoritettu.”, Piitulainen kehuu.

Aksila ja Piitulainen toivovat, että Site Managerin käyttö laajenisi koko teollisuuden kattavaksi järjestelmäksi ja suurimmat yhteistyökumppanit ottaisivat hyödyt irti saman järjestelmän sisällä toimimisesta.

“Yhteisestä järjestelmästä olisi erittäin paljon hyötyä myös toimittajille päin, kun työskennellään samojen porttien sisäpuolella”, Aksila summaa.

 

Ovatko yrityksenne ulkopuolisen työvoiman hallintaprosessit jo tätä päivää, vai taistellaanko toimistossanne edelleen paperipinoja vastaan?  Ota yhteyttä myyntiimme niin kerromme, kuinka teilläkin saadaan tehokkuutta urakoitsijoiden ja alihankkijoiden hallintaan sekä muihin turvallisuusjohtamisen prosesseihin.

 

Ota yhteyttä!
+358 400 600 339
myynti@takamaki.fi

WhatsApp